1.2 מיליון ישראלים היו אמורים לטוס החודש — ל–50 אלף כבר בוטלו הטיסות

1.2 מיליון ישראלים היו אמורים לטוס החודש — ל–50 אלף כבר בוטלו הטיסות

התחזיות למספר הנוסעים לחו"ל בחופשת הפסח היו נמוכות מלכתחילה, אבל אחרי המתקפה האיראנית נראה שהן היו אופטימיות מדי ■ גל ביטולי הטיסות בשבוע שעבר עשוי לגרום לביטול החופשה של עוד אלפי משפחות ■ ומה לגבי מי שטיסתו בוטלה, ובכל זאת רוצה לטוס?

April 20th, 20PM April 20th, 20PM הדר קנה

בסוף מרץ, שבועיים לפני היציאה לחופשת הפסח, פרסמה רשות שדות התעופה (רש"ת) הערכה שלפיה באפריל יעברו בנתב"ג 1.2 מיליון נוסעים. הנתון הזה לא הפתיע, אף שהוא משקף צניחה של יותר מ–40% במספר הנוסעים לעומת אפריל 2023. חצי שנה אחרי המתקפה הרצחנית של חמאס ושלל האירועים הקשים שהגיעו, ועדיין מגיעים, בעקבותיה — היה ברור שרבים יפסחו השנה על חופשה בחו"ל.

מצב הרוח העגום, החשש לצאת מישראל, האווירה העוינת במדינות רבות ואזהרות המסע, היצע הטיסות הנמוך וההתייקרות חדה של הטיסות — כל אלה עמדו בבסיס הציפיות לירידה חדה במספר הטסים בפסח.

כעת, שבוע אחרי מתקפת הכטב"מים האיראנית על ישראל, בתוך החופשה ויום לפני ליל הסדר — נראה שהתחזיות הפסימיות היו אופטימיות למדי. סגירת המרחב האווירי לפני שבוע, והביטולים הרבים של טיסות לנתב"ג — אחרי חידוש הדרגתי של טיסות לישראל ידי חברות זרות, צפוי לגרום לביטול טיסות של ישראלים רבים.

ברש"ת מעריכים שכבר בוטלו טיסות ל–50 אלף נוסעים, מתוך 1.2 מיליון שהיו אמורים לטוס החודש לחו"ל — לפי התחזית הנמוכה מלכתחילה בסוף מרץ.

ועוד היד נטויה: אלפי משפחות נוספות שכבר נערכו לחופשה בחו"ל סובלות מתחושה של חוסר ודאות, ורבות מהן כנראה ייאלצו להתמודד ברגע האחרון עם ביטולי טיסות, דחיות ועיכובים.

איזיג'ט הייתה הסנונית הראשונה של הביטולים

היצע הטיסות בפסח היה נמוך מלכתחילה בשל חזרה חלקית ובהיקפים נמוכים יחסית של פעילות חברות התעופה הזרות בישראל. מה שגרר גם עלייה חדה במחירים של הטיסות.

עם זאת, ביקושים גבוהים יחסית לטיסות בחג הפסח, לעומת תחזיות קודמות, לא הותירו כמעט מקומות פנויים על טיסות לישראל וממנה. נוסעים שבכל זאת רוצים לצאת לחופשה או לחזור לישראל, נתקלים במצב בעייתי.

חלק נתקעו בחו"ל ללא טיסה זמינה חזרה, ונאלצים לשלם עוד מאות דולרים כדי לטוס בחברה אחרת. אחרים הזמינו מראש טיסה, מלון ורכב ומתלבטים אם לוותר על החופשה או לקנות כרטיס טיסה חדש במחיר מופקע — אם בכלל יצליחו למצוא טיסה ליעד המבוקש.

הראשונה לבטל טיסות לישראל באופן גורף הייתה חברות התעופה איזיג'ט. ביום שלישי שעבר הודיעה החברה על השהיית כל טיסותיה לנתב"ג עד 27 באוקטובר. בענף התעופה חששו כי מדובר בסנונית ראשונה, וכי חוסר הוודאות עשוי לגרום לחברות נוספות להודיע על ביטול או צמצום של טיסות לישראל.

למחרת הודיעה אייר קנדה, חברת התעופה הלאומית של קנדה, שלא תטוס לישראל עד סוף מאי. ביום שישי, לאחר הפרסומים על המתקפה הישראלית באיראן, הצטרפו לרשימת המבטלות חברות תעופה נוספות.

יונייטד איירליינס האמריקאית הודיעה על ביטול הפעילות בישראל עד 2 במאי; KLM ביטלה את טיסותיה לנתב"ג עד 22 באפריל; סוויס האריכה את ביטול הטיסות שלה לישראל עד 25 באפריל; אייר אינדיה האריכה עד 30 באפריל; לוט ביטלה את טיסותיה לאותו היום; וגם לופטהנזה ואוסטריאן איירליינס ביטלו טיסותיהן לישראל עד שבת (אתמול).

וככל שנשמעים איומים, גובר הסיכוי לכך שעוד לא שמענו מחברות התעופה את המילה האחרונה. כך, המתיחות הביטחונית, על רקע האיומים שתגובת ישראל על המתקפה האיראנית תוביל להסלמה נוספת, מקשה על החברות הזרות לתכנן לוח הטיסות לנתב"ג.

במקביל, מחסור עולמי במטוסים וביקושים גבוהים לטיסות צפויים לגרום לחברות תעופה פחות להסיט מטוסים מישראל למדינות אחרות.

אין מקומות בטיסות — והמחירים בשמיים

על פי החוק, אם טיסה בוטלה על ידי חברת התעופה, עליה להציע בתוך 21 יום כרטיסים לטיסה חלופית או החזר כספי, לבחירת הנוסעים. רוב החברות מאפשרות מאז תחילת המלחמה ביטול ודחייה של טיסות בתנאים מקלים.

אלא שההתייקרות החדה של הטיסות מעלה את השאלה — מה קורה עם ההפרש בין המחיר המקורי של הטיסה למחיר הנדרש כעת, כשהמחירים בשמיים.

ישראלים שטיסתם עם חברת תעופה זרה בוטלה, ומנסים להשיג טיסה לאותו יעד, מגלים כי בחג הפסח כמעט לא נותרו מקומות ברוב הטיסות של החברות הישראליות, ובראשן אל על.

שיעורי התפוסה הם קיצוניים, עד 99%, והמקומות הספורים שנותרו הם במחלקות פרימיום ועסקים — שבהן מחיר כרטיס הטיסה כפול ואף משולש מאשר במחלקת תיירים. כך למשל, לפי בדיקה שערכנו בשבוע שעבר, מחיר של כרטיס טיסה מפריז או מלונדון לנתב"ג, במחלקות פרימיום ועסקים, עשוי להגיע ל–1,500 דולר. מחיר כרטיס מניו יורק במחלקת עסקים מגיע ל–5,000 דולר.

ברמת מחירים כזאת, ההחזר של חברת התעופה על כרטיס שעלה במקור 300–400 — לא ממש מסייע ברכישת כרטיס חדש.

ואכן, נוסעים רבים מתלוננים כי גם אם הצליחו למצוא טיסה, הם נדרשים לשלם עליה מאות דולרים יותר. הפרשי המחירים בין הכרטיס שהוזמן מראש ובוטל, לבין מחיר של כרטיס חלופי, שעולה בגלל הביקוש הגבוה מאות דולרים יותר — היא בעיה שנוסעים רבים מעלים.

פיצוי כספי על הביטול או כרטיס חלופי

בקבוצות רבות מספרים נוסעים כי איזיג'ט מאפשרת החזר של עד 250 יורו, נוסף על מחיר הכרטיס — אם הנוסע מוצא טיסה חלופית יקרה יותר. אבל רבים סבורים כי מדובר במדיניות לא אחידה — שמתנה את ההחזר הנוסף בהוכחה שהוא אכן שולם עבור כרטיס נוסף, יקר יותר. בכל מקרה, את הכסף יקבל הנוסע, במקרה הטוב, רק כמה פר שבועות אחרי הטיסה.

עו"ד שירלי קציר, שותפה וראש מחלקת תעופה, תיירות ומלונאות במשרד פישר (FBC), מסבירה את המצב המשפטי: "על פי חוק שירותי תעופה, החובה של החברות היא לתת השבת תמורה או כרטיס חלופי, וכבר פה מתחילה הבעיה — מה קורה אם אין טיסה חלופית? במקרים רבים גם אם מוצאים טיסה חלופית, ההפרש במחיר הוא גבוה מאוד. יש פה מצב לא נורמלי — מדובר במדינה במלחמה ונשאלת השאלה אם זה נותן לחברה פטור מחובת הפיצוי".

לדבריה, בתי המשפט מתקשים לתת תשובה אחידה: "היו מקרים שבית המשפט קיבל את הטענה שמדובר במצב מלחמה, ויש בעיות לחברת התעופה מול חברות הביטוח ורשויות התעופה הזרות — ולכן קבע שאין זכאות להפרש. בחלק אחר מהתביעות, החברה נאלצה לשלם את ההפרש. זה מצב מוזר — אין פסיקה מחייבת ואין אחידות".

2024-04-20T17:08:31Z dg43tfdfdgfd