פרשת אבי חימי מזכירה לנו למה צריך מערכת משפט חזקה

פרשת אבי חימי מזכירה לנו למה צריך מערכת משפט חזקה

הדבר היחיד שאפשר להסיק מפרשיות כמו של חימי ואפי נווה הוא שרק מערכת משפטית חזקה תוכל לעשות צדק עם כל אזרח – בלי קשר לעמדותיו וזיהויו הפוליטי ■ וגם - מה עומד מאחורי המהלך של ח"כ שמחה רוטמן? ■ כל מה שצריך לדעת על היום שהיה בכלכלה

January 31st, 19PM January 31st, 19PM חגי עמית

לפני כארבע שנים חשפה העיתונאית שרון שפורר באתר "המקום הכי חם בגיהנום" כי בשנת 2015 תרם יו"ר לשכת עורכי הדין, אבי חימי, לקמפיין של יו"ר הלשכה הקודם, אפי נוה, כ-50 אלף שקל. התרומה עוררה את עניין התקשורת לאור זאת שזמן קצר לאחר שנווה נבחר ליו"ר הלשכה, הוא הביא במסגרת תפקידו למינויו של חימי ליו"ר מחוז חדש שהקים בלשכה, מחוז מרכז – ללא הליך של בחירות לתפקיד, כפי שנעשה בכל המחוזות של הלשכה.

בהמשך, בסוף 2018, כאשר אפי נווה הסתבך בראשונה בפרשה שהובילה אותו לחקירת משטרה, היה חימי אחד מששת ראשי המחוזות של לשכת עורכי הדין שהתגייסו לעזרתו, חתמו על מכתב תמיכה משותף בו וביקשו "להביע סולידריות" עימו. זאת, תוך שהם מציינים כי "המעשה המיוחס לנוה בנסיבות העניין אינו מצטייר כחמור כפי שפורסם", וכי "יש לתת לרשויות למצות את הבדיקה בעניין ולא להיחפז למסקנות". הם אף הגדילו והדגישו כי "לנוה עומדת חזקת החפות".

מכתב התמיכה הגיע אחרי התפוצצות הפרשה במסגרתה הבריח נווה את זוגתו דרך נתב"ג – מהלך אשר לפי כתב האישום שהוגש נגדו נבע מרצונו לייצר לעצמו תועלת בסכסוך הגירושין בו היה מצוי עם אשתו דאז. וזאת עוד לפני שנודע על פרשת "מין תמורת מינוי". גם אחרי שחימי החליף את נווה בתפקידו כראש הלשכה, הוא הגדיר את עצמו תמיד כ"חבר" של נווה, וטרח לדבר על הישגיו של נווה כראש לשכה.

עכשיו חימי עצמו מתפטר מתפקידו, לאחר הדיווח בחדשות 13 כי הוא עשה מעשה מגונה בעורכת דין במהלך שיחת וידאו שבה ביקשה שיקדם את מועמדותה לשיפוט. אחרי פרשת נווה - התפטרותו מטילה צל נוסף על הנורמות הנהוגות בלשכת עורכי הדין.

חימי טוען כי הוא ספג התנכלות בגלל שהעז להתייצב בראש המחאה נגד המהפכה המשפטית המתוכננת של הממשלה. בימין נמצא כבר מי שטען כי הוא ניסה לאתרג את עצמו – מפני חשיפות כגון זו של איילה חסון – באמצעות התנגדותו למהפכה המשפטית.

כל אלו אינם רלוונטיים. דווקא התייצבותו לצד נווה לפני ארבע שנים משמעותית יותר בבחינה של הטענות הנוכחיות נגדו.

הדבר היחיד שבטוח הוא שהטענות נגדו אינן רלוונטיות לדיון ברפורמה להחלשת מערכת המשפט. מגישת הטלוויזיה עינב גלילי איבחנה זאת היטב היום כאשר היא צייצה בציניות כי "שמעתי שאבי חימי אונן בפני מישהי בזום ועכשיו אני נגד דמוקרטיה ובעד הפיכה משפטית".

יש אנשים עם פגמים בטוהר המידות המתנגדים לרפורמה המשפטית, יש גם אנשים מצפוניים התומכים בה. הדבר היחיד שאפשר להסיק מפרשיות כגון אלה הוא שרק מערכת משפטית חזקה תאפשר לנו לסמוך על כך שהיא תוכל לעשות צדק עם כל אזרח – בלי קשר לעמדותיו וזיהויו הפוליטי.

מה עוד קורה?

1. "ישנם מיתוסים שגויים רבים בחינוך, אבל אולי הנפוץ ביותר הוא הרעיון שצמצום גודל הכיתות יוביל לשיפור אדיר במערכת החינוך. 'מחאת הסרדינים' – בין המחאות הציבוריות האפקטיביות ביותר בתחום החינוך – היא התגלמותו של המיתוס הזה, ושל שברו".

הפסקה הזו לקוחה ממאמר שפירסמה עורכת הדין אביטל בן שלמה, שמאמינה שהפתרון למערכת החינוך טמון באיכות המורים ולא בהקטנת גודל הכיתות. במאמר אחר היא הצהירה כי "אנחנו ההורים מעריכים מאוד את ההשקעה והמאמץ מצד המורים, אבל הם עובדים 'פול גז בניוטרל' ומטילים שטף בלתי נגמר של משימות על ההורים. מישהו ברצינות מצפה מאיתנו שנעמוד בזה?".

בן שלמה היא בכירה בפורום קהלת – גוף ששם לעצמו מטרה לקדם אידיאולוגיה ניאו־ליברלית. עכשיו היא הולכת להיות גורם משמעותי במערכת החינוך שלנו: שר החינוך יואב קיש הודיע היום הוא כי ימנה אותה לתפקיד המשנה למנכ"ל משרד החינוך.

2. אל על מנסה לשנות את המודל העסקי שלה. היא נמצאת במגעים ראשוניים להקמת חברה משותפת עם חברת התיירות והנדל"ן איסתא, שתעסוק בפיתוח, שיווק ומכירה של מוצרים נלווים בתחום התיירות.

3. הפוליטיקאים שהסתבכו עם החוק, המיליארדרים שרוצים שלא יפריעו להם לעשות כסף, ובעלי האג'נדה המגזרית שלא רוצים שיפריעו להם לעבור על עקרון השוויון. מגזין TheMarker ממפה את סוכני הכאוס שהביאו את ישראל עד הלום.

4. יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, ח"כ שמחה רוטמן, מקדם הצעת חוק להגבלת זכות השביתה. אבל מה שנראה כמו מהלך אידאולוגי – כולל בפועל ניסיון למנוע מההסתדרות להתערב במהלכי הממשלה להחלשת מערכת המשפט.

2023-01-31T17:41:25Z dg43tfdfdgfd