חשמל באוויר: שוק מוצרי החשמל בצמיחה, הכלכלה בירידה והפרקטיקה מכריעה

הכנסות שוק מוצרי החשמל לבית הסתכמו בשנה האחרונה בכ-15 מיליארד שקל, גידול של 5% ביחס ל-2021. מגמת העלייה במכירות המוצרים, ניכרת בשנים האחרונות וניתן לראות כי הענף כולו ממשיך לשגשג, לחדש ולהפתיע.

חודשיים לפני חג הפסח כבר סימנו אותו בענף החשמל כיעד הבא שיביא לשיא מכירות חדש ואכן, נצפתה תנועה ערה באולמות התצוגה ובאתרי המכר, כאשר מרכז העניין הצרכני נסוב סביב מוצרים וחידושים למטבח.

אך בעוד שוק החשמל מראה מגמת עלייה מידי שנה, המציאות הכלכלית מאתגרת ומתוחה מתמיד והתחזית לסיכום המכירות ב-2023 אינה ברורה.

יצאנו לבדוק למה מצפים המומחים, מהן המגמות הבולטות בשוק מוצרי החשמל למטבח אילו מוצרים צפויים להיכנס לבית הישראלי לקראת פסח הקרוב, למרות ועל אף המצב?

ההתמקצעות במטבח הישראלי לא תיעלם

לדברי אסי ארביב, מנכ"ל קבוצת קלינטון סחר: "בשנים האחרונות שוק מוצרי החשמל חווה עליה משמעותית בעקבות הקורונה, כאשר הישראלים שדרגו טכנולוגיות בבית והתחדשו במוצרי חשמל חדשים. אנו צופים כי למרות שהכלכלה לא יציבה במיוחד השנה, מגמת העלייה תמשך, גם אם בהיקפים נמוכים".

הרגלי המטבח שסיגלו לעצמם הישראלים, צפויים שלא להיעלם, "צרכנים מבשלים כיום יותר במטבח הביתי, הן מטעמי בריאות והן משיקולי מחיר, כמו גם מבקשים למקצע ולשפר מנות ביתיות ולכן הם מביעים עניין ער במוצרי מטבח המשלבים פונקציות מתקדמות להכנת מנות מורכבות כמו: צליית בשרים ברמה גבוהה בתנור הביתי, אפיית פיצה בתנור הביתי בחום של 340 מעלות צלזיוס (בדומה לטאבון אבן), ליווי של הבשר לאורך תהליך הבישול, זיכרון של מאות תהליכי בישול מועדפים ועוד".

בהתאם לביקושים של הצרכן לאמצעי עזר לשכלול יכולות הבישול, ובהמשך לצורך של יצרני מוצרי החשמל לחדש כל העת, הצטרפו טכנולוגיות וחידושים למדף המוצרים. הבאנו כמה מהם לדוגמא:

טכנולוגיות של תנורים - עכשיו גם בכיריים

בשנים האחרונות החלו תנורי הבישול לשלב פונקציות בישול ייעודיות לבישול בשר, עוף או דגים, ירקות או מזונות אחרים, כאשר המשתמש בוחר את התוכנית - והתנור מתאים אוטומטית את הטמפרטורה ואת זמן הבישול לצרכיו.

כעת פונקציות דומות משולבות גם בכיריים, כאשר סדרת כיריים חדשה - MasterSense מציגה תכניות המסה, טיגון שטוח או עמוק, בישול ארוך, הרתחה מהירה ותוכניות בישול נוספות. סדרת הכיריים חסרת הכפתורים אשר נשלטת במסך טאץ' בלבד, מאפשרת גם לשלב קולט אדים כפס יניקה שטוח בכיריים.

פונקציית ה- Fresh Air של הקולט מרעננת את האוויר במשך כל שעות היממה, במחזור של 10 דקות סינון ו-50 דקות הפסקה. מדובר בטכנולוגיה ששומרת על האוויר במטבח נקי ורענן באופן תמידי.

לקולט האדים מנוע EcoPower Motor ללא מברשות המהווה את הפיתוח השקט ביותר בשוק הכיריים והיעילות האנרגטית שלו (+A) גבוהה, כך שמדובר בכיריים חסכוניות בחשמל.

מוצרי הבישול הקטנים נכנסים לתנור

לא עוד סיר טיגון ללא שמן על השיש, טאבון פיצה בחצר או פלנצ'ה חשמלית בארון? תנורי הבישול והאפייה הביתיים החדשים משלבים פונקציות בישול ואפיה מיוחדות שמייתרות את הצורך בעזרי בישול ייעודיים.

התנור החדש של המותג Küppersbusch למשל, משלב, לצד טכנולוגיות בישול ואפיה מתקדמות גם את פונקציית Pizza אשר אופה את בצק הפיצה ברמת דיוק מושלמת של 340º ליצירת קראסט קריספי בחלקה החיצוני של הפיצה תוך שמירה על בצק רך ואוורירי בחלקה הפנימי.

בנוסף, הוא התנור בממיר קטליטי - ÖKOTHERM® אשר ממיר את חלקיקי השומן וריחות בישול אשר מלכלכים את התנור וסביבת המטבח לאוויר נקי ששומר על תנור וסביבת בישול נקיה בהרבה.

בדומה לכך, תנור AirFry - של מותג החשמל TEKA משלב את כל הפונקציות הקונבנציונאליות (9 פונקציות בישול שונות) של תנור בישול מתקדם, כאשר לצידן פונקציית בישול נוספת של טיגון באמצעות אוויר חם - באופן המייתר את הצורך בסיר טיגון ללא שמן שתופס לרוב מקום מיותר על השייש.

איחוד מספר פונקציות במוצר אחד

"מטבחים ישראליים קטנים בצורה משמעותית מאלו של האמריקאים, יחד עם זאת המטבח הישראלי פעיל מאוד, ורובנו מבשלים כמה פעמים בשבוע בבית, אם לא מידי יום. כל פתרון שמאפשר יותר פונקציות במוצר אחד מסקרן את צרכן הישראלי ומעורר אצלו עניין ותחושה שאפשר לעשות הכל באופן יותר פרקטי".

לגבי המכירות השנה לאור ההתייקרויות והמתח הכלכלי בו שרויים רובנו, הוא מוסיף מעולמו ואומר: "דווקא לאור עליית המחירים של השנה האחרונה אשר לא מאפשרת פעמים רבות לשדרג דיור או להגדיל את שטח המטבח בפועל, הצרכנים משקיעים יותר באביזרים שחוסכים מקום, זמן או כסף ולכן מגמת העלייה בשוק מוצרי החשמל למטבח, לא צפויה להיעצר".

אפשר למסור את פלטת השבת

בהמשך לדבריו של אברביב, גם חברת מיניליין, המייבאת מגוון מותגים בינלאומיים בקטגוריית מוצרי החשמל, משיקה סדרת תנורים שמאפשרת להיפרד לנצח ממוצר אחד שעד כה התיישב על השיש במטבח, לפחות בסופי שבוע - פלטת שבת.

שבת רב תכליתיים מבית AEG, בעלי מערכת שבת ייחודית אישור מהדרין מטעם המכון המדעי הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין.

בעת הפעלת התנור במצב שבת, התרמוסטט והתאורה מנוטרלים לחלוטין, התנור עובד בעוצמה וטמפרטורה קבועים וניתן לפתוח את הדלת מבלי להשפיע על פעולת המכשיר. כך, נמנע כל חשש מבישול ומתאפשר שימוש בשבת וחג.

התנור במצב שבת מאפשר חימום המזון ללא ייבוש, בעד 3 מפלסי גובה וכך נחסך הצורך בשימוש בפלטת שבת לצד בטיחות מוגברת וחסכון בחשמל.

מקישים על דלת ומציצים פנימה

בהמשך לאותה מגמה, LG משיקה מקרר חדש - ™InstaView Door-in-Door עם דלת שקופה.

כשהמקרר סגור והתאורה בפנים כבויה, תוכלו להקיש פעמיים על הגלת ולהביט פנימה מבלי לפתוח את דלת המקרר. ייעודה של הפונקציה Knock Knock מעבר לנוחות היא למנוע פתיחה תכופה של דלת המקרר, כך שהאוויר בתוכו ישמר קר וכך לתרום לחיסכון באנרגיה.

בנוסף לחסכון בחשמל, סדרת המקררים החדשה InstaView, שומרת על טריות המזון לאורך זמן הודות לאוויר קר שמגיע ממספר מוקדים לרבות פתח אוויר נוסף שנמצא בחלקו העליון של המקרר. הקירור ההיקפי מקרר בצורה מהירה ואחידה יותר, כולל באזור הדלתות.

כשמצטרפים לחסכון בחשמל ולצמצום זריקת המזון גם נוחות מרווחת, עיצוב מתקדם ומידוף מתקפל לסידור פנימי חכם, ניתן לומר שקלעו בול לצרכים של הצרכן הישראלי.

כך הפך מוצר משולב לנמכר ביותר בישראל

אז ניראה כי המגמה של שילוב פונקציות במטבח הולכת ותופסת את הצרכן הישראלי. מוצר אחד שמאפשר חסכון בזמן ובמקום ומייתר את הצורך במוצרי חשמל נוספים אחרים - בסופו של דבר, בראייה ארוכת טווח, גם יחסוך לנו כסף.

אם מוצר חדשני אחד יצליח לייתר את הצורך במכשירים נוספים שמעמיסים על מגירות המטבח או תופסים מקום על השיש - הוא יצור עניין בקרב הצרכנים - עובדה!

ולכן, לא פלא שהמכשיר החשמלי למטבח הנמכר ביותר בישראל בשנת 2022 הוא בדיוק כזה!

נינג'ה גריל MAX PRO שמייבא שריג אלקטריק, דגם AG653 מאפשר הכנת מזון ב-7 תוכניות בישול שונות: לצריבה והקפצה (כמו על מחבת), גריל "על האש" (כמו על המנגל), אפייה (כמו בתנור), טיגון (כמו במחבת עמוקה רק עם הרבה פחות שומן), ייבוש מזון (כן כן) וחימום מחדש (כמו מיקרוגל).

כשהשימוש נוח ופשוט, התצוגה בעברית מקלה והתוצאה טובה מאד בפחות זמן, הצרכן הישראלי מאמץ.

2023-03-30T14:18:35Z dg43tfdfdgfd